IHCS 033
Industrial HVAC Control Solutions B.V.

Saia-Burgess

IHCS is volledig SAIA Integration Partner, wij beheersen dan ook alle facetten van de SAIA hard en software.

SAIA is een op een PLC basis ontwikkelde regelcomputer, door de PLC kracht is dit echt de high-end van Gebouwautomatiseringssystemen.

Hieronder vind U een overzicht van een aantal mogelijkheden met SAIA BURGESS:

Met S-Energy wordt het uitlezen en verwerken van meterstanden eenvoudig. Ons concept biedt veel flexibiliteit en de elektriciteitsmeters kunnen gemakkelijk in een bestaande installatie worden geplaatst. Via een 2-aderige netwerkverbinding worden de meters plug-and-play aangesloten op de S-Energy Manager. Het energieverbruik kan direct op het display worden uitgelezen. De S-Energy Manager kan ook op een (bedrijfs-)netwerk en Internet worden aangesloten. Hiermee kan verwerking en bediening gemakkelijk vanaf uw PC geregeld worden. Dit systeem kan op eenvoudige wijze worden uitgebreid met overige SAIA producten tot een volledig gebouwbeheerssysteem.

De besturingssystemen van SAIA zijn voor het gebruik van webtechnologie geschikt. Een prak­tijkvoorbeeld zijn de besturingen uit de PCD-serie en webpanels van Saia-Burgess. De PCD-besturingen zijn met een webserver uitgerust voor bediening en visualisering, waarbij de toe­gang tot de PLC-data via een CGI-interface mogelijk is. Daarnaast zijn een FTP-server en een filesysteem geïntegreerd, waarmee een eenvoudige data-uitwisseling met een bovenliggend computersysteem mogelijk is. Ook kan men met een eenvoudige FTP-client procesdata of log­bestanden naar een PC sturen.

Daarnaast zijn er operator panels die werken als een webpanel en voldoen aan de eisen van de industriële automatisering (robuust, 24 V voeding enz.). Webpanels kunnen in een netwerk geplaatst worden (ook via LAN en Internet), beschikken over een browser en kunnen de in de PLC opgeslagen bedieningspagina’s weergeven.

Essentiële kenmerken Saia®PCD-productengamma voor infrastructuurautomatisering:

Industriële kwaliteit (IEC 61131-2) met levenscycli langer dan 15 jaar (betrouwbaar).

Drie basisplatforms, drie types behuizing, elk met meer dan 100 verschillende interfacemodules voor actuators, sensoren en communicatie.

Alle denkbare toepassingen zijn met één enkele bouwkit te maken. Upgrades, uitwisselingen en uitbreidingen zijn gemakkelijk en op elk ogenblik mogelijk (grenzeloos).

Slechts één gemeenschappelijke softwaretool voor de ontwikkeling van oplossingen. Deze is alleen vereist tijdens de programmering. De softwaretools die later nodig zijn, zijn reeds vertrouwd en aanwezig; bijvoorbeeld Webbrowser en FTP-clients. Voor updates bieden wij plug-in flashgeheugens, een eenvoudige sleutel voor automatiseringssystemen. «Betrouwbaar, grenzeloos»: basiseisen voor besluitvormers. Het Saia®PCD productengamma past hierin. Ook omdat het gemakkelijk met andere, bestaande systemen kan worden gecombineerd. Geen andere fabrikant kan dit claimen! Wij zijn de enigen die de noodzakelijke koppelingsmodules direct aan u meeleveren.

Een ander sterk punt is dat vrijwel alle bus systemen mogelijk zijn met Saia o.a.:

  • Bacnet
  • mbus
  • saia S-net
  • modbus
  • profibus
  • lon
  • eib
  • can
  • N2 (Johnson controls)

Meer Informatie?

Wilt u graag meer informatie over onze technische oplossingen of hebt u behoefte aan een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden en toepassingen voor uw specifieke installatie te bespreken?