IHCS 033
Industrial HVAC Control Solutions B.V.

Laboratoria

Net zoals bij de Farmacie houdt IHCS zich bezig met systeemintegratie, gebouwautomatisering en HVAC ontwerp voor tal van soorten laboratoria, van on-geclassificeerde onderzoek labs tot BSL4 en Nucleaire labs met de hoogste classificaties en veiligheidsnormen. Dat betekent dat we niet alleen weten van techniek, maar ook van regelgeving, validatie en veiligheid.

IHCS levert op het gebied van gebouwautomatisering en HVAC oplossingen voor alle gebouw installaties binnen de laboratoria. Dit kan zijn de ondersteunde ruimtes, de Energiecentrale, de opslagruimtes, koel- en vriescellen tot en met de aseptische onderzoeksruimtes. We maken het verder mogelijk om kritische parameters in de processen en ruimtes te monitoren en op te slaan op een manier die voldoet aan de strenge eisen van de FDA.

Projecten in laboratoria worden grotendeels aangepakt zoals in de farmacie. Het begint met het opstellen van een validatieplan, de ontwikkeling van ontwerpdocumenten en testprotocollen. Daarbij kan worden gedacht aan een kwaliteits- en projectplan, functionele- en detail specificaties, FAT/SAT en IQ/OQ volgens het GAMP V-model. Elektrotechnische installaties en software voor de besturing van installaties worden ontworpen, gebouwd, getest en turn-key opgeleverd. We richten systemen in die voldoen aan de meest actuele reglementen (zoals 21CFR Part 11).

Meer Informatie?

Wilt u graag meer informatie over onze technische oplossingen of hebt u behoefte aan een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden en toepassingen voor uw specifieke installatie te bespreken?