IHCS 033
Industrial HVAC Control Solutions B.V.

Priva

IHCS is volledig Priva Partner, wij beheersen dan ook alle facetten van de Priva hard en software en kunnen u onderstaand bieden.

 • Pwb+ installaties;
 • Top Control installaties;
 • Blue ID installaties;
 • TC Service Center;
 • TC History;
 • TC Energy;
 • Web Vision;
 • BI Metrics
 • Top Integration Suite (PTI);
 • Migratie van bestaande installaties;

Hieronder vind U een overzicht van de mogelijkheden met Priva:

TC Engineer

Engineeringsapplicatie met honderden kant-en-klare regelmodules en grafische programmeermogelijkheden om gebouwbeheersystemen geïntegreerd te realiseren en te onderhouden.

TC  Operator

De pc-applicatie voor lokale bediening en bediening op afstand, met visualisatie, grafieken, tabellen, documentatie en overzicht van meldingen.

TC History

De applicatie voor lange-termijndataregistratie, die geselecteerde gegevens online ophaalt en opslaat in een open database.

TC Service center

De pc-applicatie voor alarmen storingsmanagement bewaakt uw Priva gebouwbeheersysteem; niet alleen in uw gebouw maar ook elders, via modems of het bedrijfsnetwerk. Indien nodig schakelt TC ServeCenter de verantwoordelijke technici in op basis van dienstrooster en alarmtype.

Documentatie

PrivaBlueIDlijnNLapr2015

PrivaBlueIDTCManager-TouchPointsapr2015

Priva Top Control

Priva Top Control is de complete softwarefamilie voor intelligent gebouwbeheer waarin applicaties nauw met elkaar en met de Priva regelcomputers samenwerken. Vanuit een geïntegreerde omgeving kunt u uw gebouw efficiënt onderhouden en beheren.

Het Priva Top Control gebouwbeheersysteem onderscheidt zich door:

 • De vrije beschikbaarheid van engineeringapplicaties;
 • Projectbestanden die volledig eigendom zijnvan de opdrachtgever;
 • De slimme methodiek waardoor u ook uitbreidingen in vrijheid kunt aanbesteden;
 • De efficiency en snelheid van projectrealisatieen -uitbreiding.

Een groot deel van de kosten bij de realisatie, het onderhoud en de uitbreiding van gebouwbeheersystemen bestaat uit arbeidsuren. Daarom moet programmatuur snel en efficiënt werken. Dat kan met de Priva methode. Calculatie, projectering, engineering, simulatie, bediening,visualisatie en registratie zijn mogelijk met één

geïntegreerde softwarefamilie. Werkend vanuit één bron: de projectdatabase, waarin de gegevens eenmalig worden ingevoerd. Deze informatie wordt vervolgens in alle applicaties gebruikt.

Breed assortiment regelmodules Priva is gebaseerd op een breed assortiment van vrij configureerbare regelmodulesvoor vrijwel alle voorkomende apparatuur en installaties in een gebouw. Zo zijn er regelmodules voor verwarming, koeling, ventilatie, warmte en koudeopslag, warmtepompen en legionella indicatie.De regelmodules zijn stuk voor stukvoorzien van processchema’s en gedetailleerde omschrijvingen die zich automatisch aanpassenaan de gekozen configuratie. Voor projectspecifieke installatiedelen beschikt Priva over een grafische programmeeromgeving -krachtig en flexibel. Zo kunt u complete gebouwbeheersystemen realiseren zonder kennis van specifieke programmeertalen. Het resultaat:installaties die goed zijn te onderhouden en die in vrijheid kunnen worden aanbesteed. Kortom,een garantie voor lage kosten gedurende de gehele levensduur (total cost of ownership). Open en toekomstgericht Priva is open en toekomstgericht. Gebaseerd op de modernste regeltechnische inzichten, internettechnologie en standaarden zoals XML, BACnet, Echelon/LonMark, KNX/EIB, Modbus, M bus, ODBC, SQL en OPC.Kiezen voor Priva Top Control is kiezen voor meer vrijheid en meer zekerheid.

TC Vison

De pc-applicatie voor lokale bediening en bediening op afstand, met visualisatie, grafieken, tabellen, documentatie en overzicht van meldingen.

TC Select

De Priva Top Control engineeringsapplicatie met honderden kant-en-klare regelmodules en grafische programmeermogelijkheden om gebouwbeheersystemen geïntegreerd te realiseren en te onderhouden.

TC WebVision

De webserver applicatie voor browserbediening met volledige visualisatiemogelijkheden, om op afstand al uw Priva Top Control systemen te bedienen. U hoeft nog maar op één locatie bestanden te onderhouden.

TC WebDisplay

De tekstgeoriënteerde browserbediening vanuit pc of PDA, die rechtstreeks communiceert met de webserver in uw regelcomputer.

TC Remote

De pc-applicatie met een overzichtelijke selectie van variabelen en instellingen voor gepersonaliseerde individuele bediening. TC Remote is altijd binnen handbereik wanneer u uw klimaatwensen kenbaar wilt maken.

TC History

De applicatie voor lange-termijndataregistratie, die geselecteerde gegevens online ophaalt en opslaat in een open database.

TC Service center

De pc-applicatie voor alarmen storingsmanagement bewaakt uw Priva gebouwbeheersysteem; niet alleen in uw gebouw maar ook elders, via modems of het bedrijfsnetwerk. Indien nodig schakelt TC ServeCenter de verantwoordelijke technici in op basis van dienstrooster en alarmtype.

TC OPC Server

Deze applicatie stelt informatie uit uw gebouwbeheersysteem gestandaardiseerd beschikbaar aan andere pc-applicaties.

TC OPC Client

De interface om apparatuur van derden vanuit TC WebVision en TC Vision te bedienen.

TC Bacnet Router

De combinatie van hardware en software die nieuwe en bestaande Priva Top Control projecten native BACnet maakt.

PTI (Priva Top Integration)

Wat is PTI

Priva Top Integration is een krachtig integratieplatform dat alle deelsystemen in grote gebouwen in één scherm zichtbaar maakt. Alle relevante gegevens uit systemen voor bijvoorbeeld klimaatbeheersing, verlichting, energiebeheer, beveiliging en brandveiligheid worden samengebracht in een overzichtelijk dashboard. Top Integration is als één van de eerste integratieplatforms ter wereld gecertificeerd als BACnet Advanced Workstation Software (B-AWS) en OPC UA server client.

Priva AlarmWorX
Het alarm, management van nu met alle mogelijke manieren van melden zoals SMS, Email, Webservices, en veel meer. Ook kunnen onbeperkt aantal groepen en storing rooster worden aangemaakt.

Priva Hyperhistorian

Supersnelle datalogging d.m.v. file persistent logging tot wel 100.0000 datapunten per seconde.

Priva Energy Analytics

Het energy monitoring systeem van nu met dashboards en grafieken en tabellen.

Priva KPI

Maak uw belangrijkste KPI’s visueel voor uw klanten en/of eigen mensen.

 

Een voorbeeld referentie project

NOM Nederlandse openlucht museum
De NOM heeft een groot terrein met vele historische gebouwen  die allemaal geklimatiseerd worden om de museale stukken  in goede conditie te houden. Om alle gebouwen en alarmen centraal te kunnen beheren en bewaken word er Priva gebruikt met Priva Top integration als Scada.

NOM

Thales Nederland
Wij beheren hier de Priva Iinstallatie en Priva Top integration voor het hele terrein in opdracht van Vinci Faceo.

Vinci-facilities

WTC Den Haag
Wij hebben hier een toren voorzien van BlueId C4 en comforte Cx en Priva Top Integration

Meer Informatie?

Wilt u graag meer informatie over onze technische oplossingen of hebt u behoefte aan een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden en toepassingen voor uw specifieke installatie te bespreken?