IHCS 033
Industrial HVAC Control Solutions B.V.

Iconics Automation Software

IHCS is volledig ICONICS System Integrator, wij beheersen alle software tools om de meest complexe installaties te visualiseren, bewaken en te analyseren.

Waarom?

De hoogste kosten voor automatisering projecten liggen in de applicatie ontwikkeling;

Integratie van plantcontrol en business IT/ERP systemen is noodzakelijk om de volgende noodzakelijke efficiëntieslag te maken;

Goed en efficiënt gebruik van “assets” is noodzakelijk om de operationele kosten omlaag te brengen.

Wat is Iconics?

Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden van het  ICONICS Automation Software pakket:


SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) is het monitoren en aansturen van industriële en fabricage processen en faciliteiten.

Verschillende subsystemen vormen een complete ICONICS SCADA oplossing. Een HMI (Human Machine Interface) presenteert gegevens aan een menselijke operator die vervolgens het proces kan controleren en controleren. Gegevensverzameling is mogelijk via sensoren die door het proces of de faciliteiten worden geplaatst. Om gegevens van de op afstand gelegen sensoren te herstellen, gebruiken verschillende hardware- en softwaresystemen diverse open communicatieprotocollen, zoals OPC, om gegevens naar de HMI te communiceren.

ICONICS’s Building Automation-software biedt de mogelijkheid om informatie te integreren vanuit een breed scala aan apparatuur en systemen die door uw gebouwen vandaag worden gebruikt. ICONICS’s voortdurende integratie van open communicatienormen, inclusief BACnet, breidt uw mogelijkheden voor leveranciers uit met apparatuur nu en in de toekomst. ICONICS is een onafhankelijke leverancier van software en streeft ernaar om integratie te leveren aan apparatuur en technologie van alle leveranciers.

 • Communiceert met belangrijke protocollen ICONICS beheert meerdere systemen die communiceren over verschillende protocollen. ICONICS ondersteunt onder meer BACnet, Modbus, SNMP, LonWorks en OPC.
 • Gecentraliseerde gebruikersinterface hiermee kunnen gebruikers navigeren naar en beheersen van sleutelparameters. Integreert HVAC, verlichting, energie, beveiliging, brand en lift systemen in één oogopslag.
 • Webinterface Hiermee kunnen gebruikers dashboards, rapporten, trends en KPI-weergaven ontwerpen, ontwikkelen en implementeren, toegankelijk vanuit elke browser en elke telefoon.
 • Unified Management System hiermee kunnen gebruikers systemen van alle grote leveranciers controleren en systemen voor visualisatie, alarmmelding, historische dataverzameling, toezichtbeheer en informatiebeheer samenstellen.

Door een duidelijk beeld van energieverbruikspatronen te geven, helpt ICONICS bedrijven met hun energie besparing maatregelen. Door het visualiseren, samenvatten van energieverbruik per locatie en het voorspellen van energiekosten over de tijd, kunnen organisaties identificeren hoe en waar het verbruik geoptimaliseerd kan worden. Energie optimalisatie betekent kostenbesparing voor de organisatie, vermindering van de carbon footprint en een toename van duurzaamheid.

In een tijdperk van onzekerheid in energiekosten en milieubewustzijn, zal elke fabriek, gebouw of faciliteit profiteren van Energy AnalytiX, de ICONICS-oplossing voor duurzaamheid.

MES

MES – Manufacturing Execution Systems – zijn ontworpen om activiteiten in de productiegebieden van organisaties te meten en te beheersen om de productiviteit te verhogen en de kwaliteit te verbeteren.

Uitvoering van fabricage-applicaties bevindt zich in de laag tussen de onderneming en het besturingssysteem en zorgt voor zichtbaarheid en controle. Zichtbaarheid en controle betekent de levering van informatie, op een manier die de geoptimaliseerde productie mogelijk maakt. MES is het antwoord op resource planning, financiele planning, inventarisatie en logistiek. ICONICS Manufacturing Intelligence Suite voldoet aan de behoeften van Manufacturing Execution Systems.


Hieronder meer uitleg over de suite:

De Genesis automation suite bestaat de volgende componenten:

 • AlarmWorx64– Nieuwe generatie alarmmanagement software;
 • GraphWorx64– Vector based graphics met Vista Aero gebaseerde “look and feel”
 • TrendWorx64– Configuratie en 3D presentatie van realtime- en historische data;
 • EarthWorx– Informatie en presentatie van data vanuit remote of mobiele locaties;
 • Hyper Historian– High speed robuuste plant data historian;
 • EnergyAnalytiX– Complete analyse van Energy en CO2 footprint;
 • FacilityAnalytiX– Alle gebouwinstallaties in één systeem gevisualiseerd;
 • Workbench– Genesis 64 gecentraliseerde configuratie omgeving.
 • KPI Worx–zelfstandige dashboards maken, op te slaan en te laden via MobileHMI.

AlarmWorX64is een gedistribueerd enterprise-breed alarm en event systeem. AlarmWorX64 bevat een nieuwe native 64-bit server en logger en werkt met de OPC-DA en OPC-UA Servers en ondersteunt zowel 32- als 64-bits OPC servers waardoor AlarmWorX de meest open alarmmanagement oplossing in de markt is.

Er zijn verschillende modules die samen AlarmWorX64 omvatten:

AlarmWorX64 Configurator
Gebaseerd op de nieuwe generatie tools en onderdelen van de nieuwe GENESIS64 Unified Workbench. De nieuwe AlarmWorX64 Configurator ondersteunt “remote” operaties en is werkelijk thin-client gebaseerd zodat het in Microsoft Internet Explorer kan draaien. De configurator ondersteunt daarnaast online configuratie wijzigingen.

AlarmWorX64 Viewer
Voor zowel real-time als historische alarmweergave in dezelfde OPC-UA Windows Presentation Foundation viewer. Additionele opties voor formats, kleurgebruik, filtering en groepering zijn beschikbaar.

GraphWorX64maakt maximaal gebruik van Windows Presentation Foundation (WPF) voor duidelijke HMI en SCADA data visualisatie. GraphWorX64 stelt de gebruiker in staat schaalbare, vector-based graphics te ontwikkelen.

GENESIS64 maakt ook gebruik van de Vista Aero transparante look and feel, evenals de standaard die men vindt in andere Vista geïntegreerde toepassingen, zoals Microsoft Office 2007.

Gebruikers kunnen snel bladeren door galeries van objecten die zorgen voor een goed overzicht van beschikbare acties.

TrendWorX64is een enterprice-breed datacollectie, logging, graphics, rapportage en analyse oplossing. Verkrijgbaar in de standaard GENESIS64 suite van toepassingen, of als een stand-alone component in de “Open Series” biedt TrendWorX64 de tools die u nodig heeft om trend “charts” te maken, zowel real-time als met historische data uit uw proces.

TrendWorX64 Configurator
Met de nieuwe Unified GENESIS64 Workbench configureert u trends en grafieken op een snelle en eenvoudige manier.

TrendWorX64 Server
De nieuwe TrendWorX64 Server is een echt 64-bits-To-The-Core waardoor grote efficiëntie en schaalbaarheid wordt bereikt.

TrendWorX64 Viewer
Trend chart en data in de standaard Time Based Chart, of snel kiezen uit de styling gallery: X versus Y, logaritmisch, bar grafiek, de populaire Strip Chart Recorder, circular charts en nog veel meer is mogelijk met de TrendWorX64 Viewer.

Plotten van zowel real-time als historische gegevens in dezelfde trend plot zodat je deze bijvoorbeeld kunt vergelijken met de gegevens van de afgelopen week

EarthWorX64is de nieuwe geografische informatie technologie. EarthWorX biedt real-time visualisatie van remote lokaties zoals fabrieken en productie units en voor mobiele objecten. ICONICS unieke SmartPin technologie zorgt voor een innovatieve mogelijkheid om snel alarm en status informatie voor elke locatie in de wereld te verkrijgen. EarthWorX64 is geïntegreerd met Microsoft’s Virtual Earth.

SmartPins
SmartPins zijn volledig aanpasbaar en komen in verschillende vormen voor. Ze worden gebruikt om snel te visualiseren en prestaties via een actieve kleur van de pin weer te geven.

EarthWorX Configuratie
Het configureren van EarthWorX is snel en gemakkelijk met de nieuwe GENESIS64 Unified Workbench. Het configuratie pad kan worden geselecteerd, heeft drag-and-drop-mogelijkheden en selectie tools. De gegevens kunnen worden geëxporteerd of geïmporteerd voor eenvoudige configuratie.

Tracking van verplaatsbare objecten is mogelijk via de GPS coördinaten. U weet dus altijd waar goederen zich bevinden, waarbij de SmartPin de staat van de goederen weergeeft.

CONICS GENESIS64 bevat ook een nieuwe, high-speed, betrouwbare en robuuste Plant Historian. De data historian is ontworpen om data logging tot 50000 tags per seconde uit meerdere bronnen, waaronder OPC UA Servers, OPC DA Servers, OPC XML DA Servers, BACnet, SNMP en nog veel meer, te realiseren.

De ICONICS Hyper-Historian biedt volledige Web-based online configuratie. Optionele redundante configuraties worden ondersteund met behulp van redundante Hyper-Historian collectors en redundante loggers.

Hyper-Historian belangrijke functies:

 • Betrouwbare, robuuste High Performance;
 • Distributed Plug and Play Architecture;
 • Web-based en Online configuratie;
 • Tot 50.000 datapoints per seconde;
 • Robuust “Swinging door” Filter;
 • Geavanceerde tag data compressive;
 • Batch en Lot Tracing;
 • 64-bits geoptimaliseerd.

ICONICS GENESIS64 bevat ook een nieuwe, high-speed, betrouwbare en robuuste Plant Historian. De data historian is ontworpen om data logging tot 50000 tags per seconde uit meerdere bronnen, waaronder OPC UA Servers, OPC DA Servers, OPC XML DA Servers, BACnet, SNMP en nog veel meer, te realiseren.

De ICONICS EnergyAnalytiX module is de meest vooruitstrevende energiemanagement software die voor handen is op dit moment

EnergyAnalytiX belangrijke functies:

 • Visualisatie van gebouw prestaties;
 • Visualisatie van energieverbruiken;
 • Analyse van de prestaties van de machines
 • Web-based en Online configuratie;
 • Koppelbaar via OPC, BACnet, SNMP en Web services
 • 64-bits geoptimaliseerd.

Meer Informatie?

Wilt u graag meer informatie over onze technische oplossingen of hebt u behoefte aan een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden en toepassingen voor uw specifieke installatie te bespreken?